2014-12-26 @ 18. Blomkålspuré till kycklingfiléerna. I dag hoppade vi över julmaten och åt kycklingfiléer som jag tillagade i grillpannan, kryddade med salt och svartpeppar
De senaste dagarna har varit helt underbara, vilken skillnad det blir när värmen börjar komma. Vi har ätit både frukost och middag på balkongen, solat, fiskat och bara njutit
Skär bort rotstocken på blomkålshuvudet och plocka ner det i mindre buketter. Lägg buketterna i en tjockbottnad kastrull och slå i vatten så att det precis täcker
Puren är mild och lätt att tycka om, den passar både till fisk och kött om man önskar att få upp protein- och järninnehållet till barn som äter mer och får mindre energi från bröstmjölk eller ersättning
Serverad så borde den här rätten passa den mest kräsne och inbitne LCHF-are som finns. ca 1 kg rostasfilésalt, svartpepparsmör/olja att bryna i1 blomkålshuvud, ca 500 g2 vitlöksklyftor½ msk buljongpulver½ - 3/4 dl valfri grädde1 krm malda citronskal1 tsk smulad, torkad timjansalt, svartpepparBind upp rostasfilén så att den får en jämn och fin form. Koka upp och låt småkoka tills det känns mjukt, ca 8 - 10 minuter. ½ - 3/4 dl valfri grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.