Köttfärsbiffar smaksatta med bl. a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
pf-content p {. Saftiga köttfärsbiffar i krämig sås med rödvin. Råstekt mandelpotatis till och gräddsås som fått koka nästan en timme, den ska ni prova för den borde nästan ätas med sked
Blanda gul lök, älg- eller nötfärs, chilisås, timjan, ägg, salt och svartpeppar till en jämn smet. Strö över mjöl och späd med matlagningsgrädden under omrörning
Förberedd en stekpanna med olja och smör och stek köttfärsbiffarna. Stek eller fritera potatisen i en stekpanna med olja tills de får en gyllenbrun färg, tänk på att skära potatisarna i väldigt små bitar så att de steks igenom
Rulla sen ihop biffen med osten i mitten. Skala och skär potatisarna på längden. Servera med sallad. Tag ca en msk med köttfärs och platta den i handen till ca 1 cm tjock skiva, lägg i 2 eller 3 bitar ost i mitten. 15 st potatis(ar)
Mat & recept Älgfärsbiffar medkantarellsås och kokt potatis. Låt stå medan du skalar potatisen. Under tiden blandar du färs, ägg och senap med ströbrödsblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.