Skaka kraftigt i 10-15 sekunder och sila därefter upp i ett kylt cocktailglas. 4 cl Bacardi ljus rom. Måtta upp de olika ingredienserna i mätglas och häll i en shaker
4 12 dl buljong (skaldjurs-, fisk- eller hönsbuljong av tärning/fond + vatten) 150 - 250 g svamp (i originalet är det thailändsk halmsvamp, men champinjoner passar lika bra) 4 schalottenlökar 2 msk finhackat citrongräs 8 - 10 limeblad (kaffirlimeblad) eller rivet skal av 1 lime (8 blad motsvarar skal av 1 lime) 4 tsk finhackad stark chilifrukt 2 - 3 skivor galangal rot (alt ingefära) 400 g skalade räkor 1 dl färskpressad limejuice 4 tsk asiatisk fisksås 4 tsk sweet chilisås Lägg till i inköpslistan
Var försiktig så att inte tomaterna förlorar sin form. Lägg i tomater och svamp och låt sjuda i 23 minuter. 200 g körsbärstomater. 2 långa röda chilifrukter
Strimla purjon och fräs mjuk i olja på medelvärme, medan du tärnar morot och kyckling. En tom kha gai innehåller traditionellt en hel radda med fler ingredienser
Jag brukar modifiera receptet lite eftersom att jag sällan har citrongräs hemma och när jag väl köper det så är det dyrt och blir alltid över, samt lite andra småsaker som hjälper att göra det lite billigare och enklare
Fräs i en stekpanna med lite stekfett från fläsket tills löken börjar bli mjuk. 11 kruka bladpersilja. 1Rödlökssallad med persilja2 rödlökar, skalade 1 kruka bladpersilja 20 g babyspenat saltRaggmunkar
Bortskämd bortom ord. Hon hade dukat upp ugnsbakad pumpa med äpple, miniköttbullar, pizzabitar, grönsaker med en WOW-dipp (receptet kommer på Nyhetsmorgon på söndag, missa inte det), osv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.