Det blev en god middag ikväll med gratinerade havskräftor, när grabben somnat för idag. När kräftorna kommer ut från ugnen så pressa rejält med citron över och se till att du äter dem direkt
Rör samman cremecheese, citronsaft, strösocker och ägg till en jämn massa, gärna med elvisp. Med dessa ord vill jag också hälsa våren hjärtligt välkommen
När jag var gravid med Zack så åt jag chili cheese bollar nästan varje dag och då jobbade jag rätt så nära Burger King och gick förbi där varje dag (som var dom enda som hade dom då, men nu finns dom på betydligt fler ställen)
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Koka upp grädden och mjölken med hälften av sockret. Blanda resterande socker med äggulorna. Fyll en form/plåt med vatten och ställ ner formarna (vattnet ska nå upp till mitten på formen)
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Len, krämig med ett knäckigt täcke av caramell. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en kniv. Bränn av med en gasbrännare eller försiktigt under grillvärme på ugnen
Frukosten sägs ju vara dagens viktigaste mål och i jämförelse medcheese balls så kan vi väl vara överens om att filmjölken med tråkmüsli känns ganska sur och lite brunorange
Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Vispa äggulorna lätt med en handvisp. Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crème brûléen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.