Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sigiugnen medan du pysslar med annat
Bryn köttet på alla sidori smör på hög värme och lägg sedan över det i en ugnsfastform. Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Det här har blivitlite av en paradrätt hemma hos oss. Den är verklingen jättegod, tidigare brukade vi äta den med couscous eller bulgur, numera blir det med couscous gjord på blomkål
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Tillservering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Här kan du lätt förbereda allt och sedan ställa in formen iugnen strax innan gästerna kommer,. Lugn. Här kommer ett recept på en underbar fläskfilé, fylld med soltorkade tomater och fetaost
Skala och finhacka löken, hetta sedan upp en liten stekpanna och fräs den tills den får lite färg. Blanda köttfärsen med ägg, kalvfond, timjan, dijonsenap, äppelcidervinäger, salt, peppar och löken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.