Putsa fläskytterfilen och skär i medaljonger, salta och peppra med svartpeppar. Sedan använder du stekskyn till att göra sås, tillsätt 1 1/2 msk smör i stekpannan du redan stekt fläskytterfilen
Snart stundar alla möjliga festligheter, våren brukar vara full av dem. Om en vecka är det ju påskafton, och sedan kommer Valborg, Första maj, konfirmation, bröllop, barndop, student och alldeles "vanliga" födelsedagsbjudningar och vårliga träffar i en strid ström
Baconlindad fläskfilé400 g fläskfilé1 tsk salladskrydda½ tsk paprikapulver½ dl hackad gräslök½ dl hackad persilja1 pkt baconSås3 dl grädde1 grönsaksbuljongtärning eller 1½ msk kalvfond3 msk fransk senap1 dl crème fraichehackad persiljaKrydda köttet runt om och strö på det kryddgröna
Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt. Lägg 1 tsk färskost på varje filé och rulla ihop dem
Putsa fläskytterfilen och skär i medaljonger, salta och peppra med svartpeppar. 900-1 kg fläskytterfile. Sedan använder du stekskyn till att göra sås, tillsätt 1 1/2 msk smör i stekpannan du redan stekt fläskytterfilen. 900-1 kg fläskytterfile
Så här gör du. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt. Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem
Här har ni ett recept på en riktigt god sås som ni kan göra till både kött och kyckling. Alltså såsen är så förbannat god att den med lätthet kan intas med sked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.