Jag blev serverad glass smaksattmedbrynt smör av Nicklas på en grym middag för ett år sedan, och det har inspirerat mig till den här goda och enkla desserten
Blanda i riven ost (gärna Västerbotten) ochpesto. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
baconlindadkycklingfilémed ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pestooch två soltorkade tomater. Skär äpplen och lök i klyftor och bryn lite grand på medelvärme, lägg dem tillsammans med kycklingen i formen
De här prosciuottolindade kycklingfiléerna fyllda medpestooch mozzarella har inget på grillen att göra utan ska stekas i pannan så att det blir fin färg runt om
Skär en ficka i kycklingfiléernaoch fyll med oströran. Basilikan ligger i en påse med så kallat ziplock, det finns även dill och persilja i samma sorts förpackningar
Dra en ”sträng” med Ädelost på tub och strö över syltad, finhackad paprika. ) tandpetare och linda runt – fäst en ny där den första inte ”räcker till” (överlappa) och förslut väl
Några ärenden på stan, köpa sommarskor till Mini-me, göra klart två tårtor till en ett-åring som ska firas imorgon, och så handla lite påskmat och åka hem till mamma och pappa och fira påsk med dem
För alla er som legat sömnlösa sedan i fredags, och undrat vad Najni egentligen hittade på för middag den där kvällen, medramslökspesto som givet inslag, kommer svaret här
Det godaste är om man gör egen pesto. Skiva lök och blanda med morötter, sallad och tomat. Nu när det börjar bli varmare vill man ha fräsch och lätt mat och då lagar jag gärna någon god sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.