Nu har jag precis sjunkit ner i tv-soffan med datorn i knäet och Guldbaggegalan på tvn. Efter att inte alls ha lagat mat i går smög jag igång matlagningen i dag med en enkel äggröra/omelett med bacon
Vispa ihop äggen med vispgrädden och peppra lite. Dra systematiskt med en stekspade/gaffel från kanten mot mitten runt om, samtidigt som du vickar lite på stekpannan så att den lösa smeten i mitten rinner ut mot kanterna
Fräs upp grönsaker i stekpanna med lite salt och peppar, servera genast. crème bonjour med 2 dl finriven västerbottensost, salt och peppar i en skål. Gör en urgröpning i mitten och fyll med ca 2 tsk oströra. 2 burk crème bonjour kantarellost
Perfekt med Kavlis kantarellost som smaksättning och redning av grytan. Skogens guld, kan ju inte annat än att hålla med den kloka person som myntade uttrycket
Vi hade kantarellost och pepparost på vår men det funkar säkert med vilken som. Dagens måltid är ett riktigt höjdartips om vi får säga det själva, det är så otroligt lätt att göra och blir så gott med fåtalet ingredienser, så det är baske oss snudd på genialiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.