Bagel med rostbiff och surkål
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • bagels, se recept
  • 1 senap, grov skånsk
  • 1 färskost, naturell
  • 1 rostbiff
  • 1 surkål
  • 1 rucola
  • 1 gröna oliver
  • 14 mackor: Ingredienser 4 bagels, se recept 3 msk senap, grov skånsk 100 g färskost, naturell 20 skivor rostbiff 2 dl surkål 50 g rucola Tillbehör: gröna oliverBagel med rostbiff och surkål – gör så här: Blanda senap och färskost. Halvera bagelsen och rosta i stekpanna eller brödrost. Bred senapskrämen på ­bagelsen och lägg ihop med rostbiff, surkål och rucola. Att dricka till bagel med surkål Primátor Premium Dark, Tjeckien, 14:20 (33 cl).
  • Mörkt lageröl med inslag av torkade frukter, bröd, rostade toner och en ganska mild beska. Fint avrundad. Hittar du inte denna öl på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande. Bagels 45 minuter + 1 ½ timme jästid + 15 minuter i ugn
  •  
  • Till ca 20 bagels
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 12 dl vetemjöl (720 g)
  •  
  • Kokning
  • 2 liter vatten
  •  
  • Pensling
  • 1 ägg
  •  
  • Garnering
  • ½ dl vallmo- eller sesamfrön Bagels – gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjölk och socker. Arbeta in salt och mjöl till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme. Dela degen i ca 20 bitar på en mjölad arbetsbänk. Rulla bitarna till runda bullar. Stick ner ett finger mitt i varje bulle och snurra runt fingret så att det blir ett stort hål på mitten. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Koka upp vattnet i en gryta. Sätt ugnen på 200°. Sänk försiktigt ner några bullar i taget i det kokande vattnet. Låt sjuda ca 3 min. Ta upp bröden med hålslev och lägg dem på en kökshandduk så att de rinner av. Lägg tillbaka bullarna på plåten. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmo- eller sesamfrön.   Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna på galler.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.