14 mackor:
Ingredienser 4 bagels, se recept 3 msk senap, grov skånsk 100 g färskost, naturell 20 skivor rostbiff 2 dl surkål 50 g rucola Tillbehör: gröna oliverBagel med rostbiff och surkål – gör så här: Blanda senap och färskost. Halvera bagelsen och rosta i stekpanna eller brödrost. Bred senapskrämen på bagelsen och lägg ihop med rostbiff, surkål och rucola. Att dricka till bagel med surkål Primátor Premium Dark, Tjeckien, 14:20 (33 cl).
Mörkt lageröl med inslag av torkade frukter, bröd, rostade toner och en ganska mild beska. Fint avrundad. Hittar du inte denna öl på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande. Bagels 45 minuter + 1 ½ timme jästid + 15 minuter i ugn
Till ca 20 bagels
25 g
jäst
3 dl
vatten
2 dl
mjölk
2 tsk
strösocker
2 tsk
salt
12 dl
vetemjöl (720 g)
Kokning
2 liter
vatten
Pensling
1
ägg
Garnering
½ dl
vallmo- eller sesamfrön Bagels – gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjölk och socker. Arbeta in salt och mjöl till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme. Dela degen i ca 20 bitar på en mjölad arbetsbänk. Rulla bitarna till runda bullar. Stick ner ett finger mitt i varje bulle och snurra runt fingret så att det blir ett stort hål på mitten. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Koka upp vattnet i en gryta. Sätt ugnen på 200°. Sänk försiktigt ner några bullar i taget i det kokande vattnet. Låt sjuda ca 3 min. Ta upp bröden med hålslev och lägg dem på en kökshandduk så att de rinner av. Lägg tillbaka bullarna på plåten. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmo- eller sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna på galler.
Fukta händerna i kallt vatten och forma degen (den är lite lös - men var inte rädd, det ordnar upp sig i ugnen) till en bageloch lägg på en plåt med bakplåtspapper
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester
Fukta händerna i kallt vatten och forma degen (den är lite lös - men var inte rädd, det ordnar upp sig i ugnen) till en bageloch lägg på en plåt med bakplåtspapper
Låt såsen sjuda lite och smaka sedan av med salt och peppar. Red av med vetemjöl eller maizena. Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme
Rosta i ugnen, (till en början på den lägre temperaturen tillsammans med köttet och när sedan köttet tas ut kan värmen höjas till den högre temperaturen)
Vi kickar av dagen med receptet på en sån här. Lägg på skinka, tomat och pudra pizzakrydda över. Galet varmt ute med +25 i skuggan. 1 bagel. På med ost och in i ugnen 8 minuter. 1 bagel
Ni får mycket gärna testa min variant på rostbiffmed balsamvinäger och vitlök i kryddningen. mortla samman skalad vitlök, persilja, socker, salt och peppar till ett mos och späd med vinäger och olja
Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer med äggula och vinäger och kummin. Skala lök och vitlök. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt
Rostbiffen helstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Med en rätt så tom plånbok (som jag längtar till lönen på måndag) gick jag förbi affären på vägen hem för att hitta något gott till middag
I kväll lagade jag Koreansk Rostbiffmed Kimchi och sesammarinerad gurka. Det har varit en tid med lite mindre inspiration, tid, ork och lust för matlagning och då kände jag att matkasse var en bra lösning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.