Jättegott, saftigt och lättbakat är det, men behöver lång tid i ugnen. 3 dl rårismjöl3 dl bovetemjöl2 dl hirsflingor1 dl chiamjöl1 dl pumpafrön1 dl gojibär½ dl skalade hampafrön½ dl ljusa linfrön2 msk nyponmjöl1½ msk malda psylliumfrön2 tsk bikarbonat1 tsk salt½ dl avocadoolja1 dl mörk råsirap - kan bytas mot mörk agavesirap eller vanlig mörk sirap3 dl sojayoghurt naturell3 dl vattenBlanda alla torra ingredienser i en rymlig bunke
-) Ja, han har inte bara tagit över föräldraledigheten här hemma utan även brödbaket. -) Perfekt. -). 1-1½ tsk salt. Täck med plastfolie och låt stå varmt 8-10 timmar. Täck igen med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek, tar ca 2-3 timmar. Efter 10 minuter så sänker man värmen till 200 grader och låter brödet stå ytterligare 35-40 min. 1-1½ tsk salt. 35-40 min T
blir ca 20 - 24 stycken. Sätt in den i mitten av ugnen och grädda i ca 15 - 20 minuter. Låt blandningen småkoka i ca 7 - 8 minuter (det ska bli lite grann som kolasmet). Ta ut kakan i ugnen och skär den direkt i 20 - 24 rutor (innan toscan hinner stelna). blir ca 20 - 24 stycken Kaksmet
De här bagelsen är säkerligen supergoda med den vanligaste toppingen - cream cheese. Det är många som ifrågasätter mitt val att äta glutenfritt här - eller egentligen ifrågasätter de inte det, de undrar mer hur det ens är möjligt att leva glutenfritt i landet av pasta och pizza
Det har varit en del av er som efterfrågat fler recept på LCHF-bröd och ni vet att jag inte är sen med att testa fram nya recept så här kommer ett litet experiment som visade sig bli kanon
10-12 dl mjöl (jag brukar ta 2-3 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl men det är en smaksak). Pudra lite mjöl över degen och lägg över en bakduk och låt allt jäsa i 1 - 1 1/2 timmar. Grädda i 10-15 min (beroende på ugn och storlek på bröden. 10-12 dl mjöl (jag brukar ta 2-3 dl grahamsmjöl och resten vetemjöl men det är en smaksak)
Bagels är ett lite lyxigare portionsbröd som jag bakar några gånger om året. Både maken och ungarna älskar bagels så jag tror inte att de blir allt för besvikna över att inte få någon tårta
Grädda i ytterligare 20-25 minuter tills de fått fin färg undertill. Degen slängde jag ihop på kvällen och lät den stå och jäsa i kylen över natten och sedan slängde jag direkt in det i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.