Koka upp rikligt med vatten i en vid kastrull. Det går lätt med hjälp av till exempel ett par slevar. Fiska upp bröden med hålslev och lägg tillbaka på den papprade plåten med finaste sidan upp
Ta upp dem med hålslev. Bagels är ett lite lyxigare portionsbröd som jag bakar några gånger om året. Både maken och ungarna älskar bagels så jag tror inte att de blir allt för besvikna över att inte få någon tårta
Arbeta degen väl med maskin. Ta upp "ringarna" med hålslev och lägg dem på bakplåtspapper. Pensla med uppvispad äggvita och strö på sesamfrö eller vallmofrö
Sprayade rejält med vatten/äggvita/salt/sirapsblandning för att få bagelskänslan till trots. Sen sprayade jag med min specialblandning och ställde in i ugnen
Pensla alla bagelsmed uppvispat ägg och toppa med sesam- eller vallmofrön. Nyckeltipsen är att knåda degen ordentligt, inte överjäsa degen och vara noga med kokningen
Lägg över dem på plåten med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggvita och strö över valfria frön (kanel & russinbagels ska bara penslas med äggvita, alltså inga frön)
Flingsalt, solrosfrön, sesamfrön, rosmarin, pumpafrön eller några andra frön. Jättegoda bagels, lite svåra att få till så att dom blir snygga, men efter lite träning så går det bra
Lägg ut på bakplåtspapper och pensla med äggula. Borta bra men hemma bäst. Eller vi är nästan hemma. Igår kom vi till Ürgüp, där mamma kommer ifrån, och ska stanna här
I helgen har jag bakat bagels som vi har ätit till frukost och de blev riktigt goda, sådär lite sega på ytan och med lite tuggmotstånd och toppade med smaskiga frön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.