Koka upp grädde och glögg i en kastrull. Tillsätt sockret lite i taget. Koka upp igen. Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen
Mitt senast tillskott blev tryfflar med glöggsmak. Just tryfflar kan man göra på många olika sätt, gemensamt för alla är väl ändå basen med choklad, socker och grädde
Jag serverar dem med kokt potatis och haricot verts. Bryn fläskkotletterna så de får fin färg. Tillsätt vatten kryddpeppar, vitpeppar, lagerblad och lök i klyftor
Pensla rikligt med choklad eftersom chokladen lät går sönder om den är för tunn. 5 msk florsocker med chokladsmak. Pensla med smällt choklad på insadan av ca 40-50 st ischokladformar. 5 msk florsocker med chokladsmak
Glutenfritt långpannebröd med oilvolja, timjan och flingsalt. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Mamma har bakat en sjukt god kolasort i år medflingsalt. Det som var lite speciellt med kolan förutom saltet var att det var en ganska hård och knaprig kola, kolabräck helt enkelt
Häll smeten i formen, strö över flingsalt och citronskal och låt stelna. 1 tsk flingsalt. Klä en form (ca 15 x 20 cm) med smort bakplåtspapper. 1 tsk flingsalt
Bästa långpannebrödet med olivolja, timjan och flingsalt. Ett perfekt bjudbröd till soppa eller buffebordet eller bara att äta som det är med lite smör och en bit ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.