Då var det fredag igen och kanske dags att planera veckoinköpen av mat för nästa vecka. Här kommer förslag på ett superenkelt och snabbt storkok med få ingredienser, en del kryddor men inga mejeriprodukter
Jag läste ett reportage i DN Lördag igår om kakbak utan kolhydrater. Nu är jag ingen förespråkare för LCHF, men det är kul att se att lite annorlunda sätt att baka har letat sig in i Dagens Nyheter
Finkläderna hänger på galgar och väntar och presenterna är inköpta, det är bara korten som ska skrivas också, och sen är det full fart framåt mot Blekinge
En annan källa som hjälpt mig framåt och som är full med inspiration är sidan "Bakkemi. Ingredienser. 300 g (3 dl) Vetesurdegsgrund 6-7 dl Ljummet vatten 800 g (15dl) Vetemjöl special (ej fullkorn)20 g Havssalt2-6 isbitarGör så här
Börja med att lägga snuret runt rullen och göra en knut i ena änden, flytta sedan tråden framåt längs rullen några cm, vira snöret runt rullen och lägg omlott så att det bildas ett kryss typ
Rulla ihop med hjälp av folien och vik nederdelen bakåt. Rör ut jästen med olja, salt och vatten. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop degen som får jäsa i ca 30 minuter
Men, imorgon och en vecka framåt, ska jag försöka att ställa om. Det här året har startat i 180 knop, full fart framåt. För minst 977 av de här sakerna ska ske på några dagar som ligger ännu någon vecka framåt i tiden
Tillsätt vatten & matolja och sätt igång maskinen, snart har man en smidig deg att jobba med. Jag hoppas att ni fått ett bra avslut på året som lämnat oss och att ni nu ser framåt till det år som väntar oss i positiv anda
Får se vad det kan tänkas bli för något framåt kvällen…. Mjuka varma tunnbröd går lätt att forma till små skålar runt en mugg och om man kör dem i ugnen några minuter så har man när de svalnat en perfekt skål att fylla med gott
Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Bryn smöret lätt på medelvärme i en kastrull. Lägg i svampen och rör om, låt puttra till all vätska kokat in och de börjar knäppa
Blir inte så mycket avancerad matlagning ett par dagar framåt tills allt är klart. När kycklingen är klar tillsätter du Milda vitlök & örter, grädden och soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.