1 Blötlägg ca 7 dl vita bönor i rikligt med vatten i minst 12 timmar. 5 Häll av vattnet och mixa bönorna i en mixer eller med en stavmixer tills det blir ett mjöl. 6 Blanda filmjölken med äggen i en separat bunke. 7 Blanda de torra ingredienserna medmed bönmjölet. 9 Lägg bakplåtspapper på en plåt och pensla med lite olivolja om du vill men behövs inte. 11 Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills den inte ä kletig längre, känn med en potatissticka
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
Ett nybakt brödmed frasig skorpa lagom till helgfrukosten. Risenta har kommit med den roliga nyheten. Bakabröd i gjutjärnsgryta måste vara det smidigaste brödbaket någonsin
Rör jästen med saltet så jästen blir lös. Jag har kommit på att jag bakar alldeles för lite bröd. Så det måste ändras på, och här kommer ett recept på tekakor jag bakade häromdan
Himla gott mednybakat. Tänkte dela med mig av två brödrecept som jag absolut kommer att spara. Mixtrade lite med UnderbaraClaras recept, skriver ner min variant
fylld med nyttiga godsaker och bakas ut på direkten. Japp idag va den där lilla gnuttan med extra ork här en kort stund så då slängde jag ihop detta brödet så himla gott och enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.