Här kommer ett recept på bröd som jag ibland bakar. Det blir två formbröd som jag lägger i avlånga sockerkaksformar5 dl ljummet vatten50 g jäst1 dl rapsolja½ dl sirap2 tsk salt4-5 dl vetemjöl10 dl "annat, grovt", t ex 2 dl rågsikt, 4 dl grahamsmjöl, 2 dl vetekli, 2 dl havrekli
Detta bröd brukade jag göra på 70-talet i studentkorridoren i Umeå. En tjejkompis berättade att hennes man alltid klagade över att hennes limpor blev för små - det blev inte tillräckligt stora brödskivor
Vi bara hade en liten ynklig laxbit i frysen och fick oväntat middagsbesök (det känns som om det alltid händer när vi ska äta fisk) så veckans fiskrätt fick bli en mustig och välsmakande soppa
När vi ändå skulle äta bakad potatis till middag så passade jag på att göra en röra till. Bakad potatis med kycklingcurryröra2 kycklingfiléer3 dl gräddfil3 msk majonnäs3 tsk curry1/2 tsk salt1 dl purjolök1/2 röd paprika1/2 burk majsSmörGrillkryddaIsbergssalladRostad lökSkölj potatisen och stick hål i den med en provsticka. Lägg potatisen på en plåt och baka av i 225 grader, ca 60 minuter
Ja här har det bakats sockerkaka, både igår och idag. Ett hett tips är att använda silikonform när ni baka, det underlättar mycket för att få en fin kaka
Men det var då jag upptäckte bakad gröt. Bakad havregröt med russin & kanel. "Häll" ut den bakade gröten på en tallrik och servera med valfria tillbehör
Och så en till bakad potatis. Godmorgon gott folk. Här är man uppe före tuppen. Jag ska operera min tumme i Umeå idag klockan 9, så strax kommer min chaufför Cicci och ska hämta upp mig
Hemlagat knäckebröd är ju så himla gott. Tyvärr är det inte lika kul att kavla. och hemlagat knäcke måste kavlas och kavlas och kavlas och kavlas lite till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.