Börja medlimesåsen. Och passar bra om man är lite förkyld med dämpade smaklökar. Kombinationen av den heta kycklingen och den svalkande limesåsen blir perfekt på tungan
Börja medlimesåsen. Med lite ris till är måltiden komplett i mitt tycke. Kombinationen av den heta kycklingen och den svalkande limesåsen blir perfekt på tungan
Här en cheeseburgare med en hetlimesås och rotfrukter i ugn. Jag har ännu inte hunnit dela med mig av alla recept och foton från vår landetvistelse i juli så nu är det dags för ännu en hamburgare
Krydda med salt, peppar, curry och cayennepeppar. Kycklinggryta det är något vi äter ofta, går att variera i evigheter, men denna är något av favoriten
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Dela dumlen i 2 bitar, med t. Har ni sett receptet på enklaste kakan/flarnet som cirkulerar överallt nu
Gårdagens ”fångst” blev inget att skryta med men idag lyckades jag riktigt bra så jag och Juli mumsade sockerkaka (ja Juli smakade lite o lät verkligen nomnom, sötisen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.