Häll smöret och grädden i citron- och sirapssmeten och rör försiktigt ihop det. Låt degen vila i kylskåp 1-4 timmar. Grädda kakorna i mitten av ugnen tills de flutit ut och fått fin färg, ca 7-11 minuter
Grädda tills sconesen fått fin färg, cirka 10-15 minuter, i 225 grader varm ugn. 10-15 minuter. Till ca 8 personer 7½ dl vetemjöl ½ tsk salt 1½ tsk bakpulver ½ dl råsocker 125 g kallt smör 1 st ekologiskt ägg 2 dl mjölk 3% Garnering ekologiskt ägg, vallmofrö (alt
Mandelmuffins med toscatäcke16 st200 g mandelmassa100 g rumsvarmt smö2 ägg1 dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 dl hallon eller andra bärToscatäcke. Fördela bär i varje och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Grädda ytterligare 6-7 min
Lycka är att hitta små fina mandelmuffins i frysen när man ska ge sig ut på roadtrip. Jag älskar att de här klassiska kakorna behåller sin saftighet så fint och fortfarande är krämiga och goda när man tinar dem
Jag bakade mandelmuffins med choklad som blev otroligt saftiga med en härligt djup chokladsmak. Sötmandel innehåller hela 20 g protein per 100 g, en hel del fibrer, en stor mängd e-vitamin och har dessutom överlägset högst kalciuminnehåll bland våra vanliga nötter och mandlar. Mandelmuffins med choklad (4 st). Fördela i 4 muffinsformar och grädda i ugnen 20-25 minuter. En muffin ger 160 kcal, 8,9 g protein, 8 g kolhydrater, 9,8 g fett – allt av bra kvalitet – och dessutom en fjärdedel av en kvinnas dagsbehov av e-vitamin och en femtedel av en mans behov. 20 g protein per 100 g, en hel del fibrer, en stor mängd e-vitamin och har dessutom överlägset högst kalciuminnehåll bland våra vanliga nötter och mandlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.