Dessa har jag också kryddat med lite kanel, det förhöjer verkligen smaken. Till jul när det bakas mycket pepparkakor, lussebullar, det kokas julgodis och spritsas pepparkakshus så kan det vara gott med lite fikabröd som inte är just ”juliga”
kanel. Sätt ugnen på 200°. Mosa bananerna. Vispa sirap, farin och ägg. Rör i olja och yoghurt. Blanda de 2 mjölsorterna, bakpulver och kryddor i en skål, rör ner det i smeten
3 medelstora mogna bananer. Sätt ugnen på 200°C. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Blanda ägg, vatten, olja och mosade bananer i en annan skål
Men jag kunde inte låta bli att dela denna gobit med er. Om du bara gör kakan rekommenderar jag att du komplimenterar med mer protein, tex proteinfluff, keso eller kesella
e delar av formarna med smet. Har du överblivna bananer där hemma, som dessutom har börjat bli bruna och ingen är intresserad av att äta dem längre, då ska du passa på att göra bananmuffins
Blanda ner vetemjöl och margarin om vartannat, arbeta nu med händerna. Är degen lös ha på lite mjöl, kavla ut degen till en stor fyrkant, bred på smör/ margarin, strö på socker och kanel
Det är inte så lätt att stå emot när fikabordet dukas med sju sorters småkakor eller en maffig chokladkaka, och ibland kan det vara svårt att få acceptans när man säger nej till fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.