Där fanns det väldigt mycket god mat, tro det eller ej och en av mina favoriter blev BanoffeePie. Här gör jag medegen hemkokt kolasås då jag tycker att Karamelliserad mjölk (kokt Kondenserad sötad mjölk) som de flesta använder är så tråkig i smaken
Sedan fyllde jag den med dulche de leche grädde. Idag blev jag riktigt sugen på banoffeepie. Kakan innehåller banan och klassiska banoffee-kryddor som ingefära och kanel
Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanten av en räfflad pajform med urtagbar botten
I många år har jag varit sugen på att testa Banoffe pie, jag sparar mängder av recept ( både i pappersform och digitalt) och Banoffe pie är just en sådan sötsak som ofta återkommer
Samla ”smulorna” och forma en deg med händerna. Ta hälften av margarinet (115g) och blanda med mjölet tills du får en smulig deg. 20cm i diameter) och tryck ut degen jämnt i formen (även kanterna). Grädda i ugnen 25-30 minuter eller tills degen fått en gyllenbrun färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.