1 burk
karamelliserad mjölk [färdig dulce de leche kräm, karamelliserad mjölk, på burk, köper man den sötade får man koka den oöppnad vattentäckt i ca tre timmar och låta den svalna före man brer på den]
Den här pajen är godis och bakverk i ett. Och superenkel att göra, man behöver inte ens en ugn. Däremot en spis, för med hjälp av den trollar man så att det blir kola av den kondenserade mjölken
Men har du aldrig testat banoffeepaj, så bör du göra det, det är fantastisk gott helt enkelt. Banoffee pie är en engelsk dessertpaj gjort på banan, grädde och toffee, en kola gjord på kondenserad mjölk (dulce de leche)
Pajbotten240 g digestivekex [16 st] 10 g vaniljsocker [1 msk] 75 g smör. 1Smörkola95 g ljus sirap [0,6 dl] 150 g vispgrädde [1,5 dl] 75 g rörsocker [0,75 dl] 1 g flingsalt [0. 1Chokladgrädde300 g vispgrädde 100 g mjölkchoklad. 1Tillmontering3-4 bananer, tunt skivade 20 g mjölkchoklad, riven
Ta bort etiketten på burken med kondenserad mjölk och lägg den i en stor kastrull med vatten. Se till att burken är täckt av vatten hela tiden, annars kan den explodera
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.