E-postadress. Detta recept på Ambrosiakaka/tårta har jag haft länge. Brukar baka denna Ambrosiakaka i en rund form, men nu ville jag göra den i en avlång
Har inte riktigt super-humöret uppe för att varken baka eller laga nåt just nu så de enda jag kunde komma på ikväll var att fixa nåt till mannen o hans fredagsfika med flyttgubbarna på jobbet
Idag tänkte jag dela med mig av mammas recept på en riktigt saftig ambrosiakaka. Denna ambrosiakaka blir söt men med en brytning av den syrliga apelsinen och den blir bara bättre om den får stå ett par timmar
3 Ägg3dl Socker175g SmörSkalet från 1 Apelsin3dl Mjöl1tsk Bakpulver3dl Florsocker1½-2msk Apelsinjuice50g Hackade Apelsinskal (1 påse)Vispa ägg och socker tills det blir en fluffig smet
0,5-1 msk potatismjöl. 0,5-1 msk potatismjöl. Kommer ni ihåg känslan när man hade kommit hem från dagis/fritis och mamma ibland serverade en god jordgubbskräm/drottningkräm som mellanmål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.