Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning. I går körde jag en riktig fuling. Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg
Om man vill kan man givetvis blanda ned både kokta ägg, ostkuber, färsk tärnad gurka och sallad för att variera men det är ovan nämnda recept/grundsallad som barnen gillar bäst
Och barnen älskar den. Chili con carne på bara 15 minuter. Ja, det är sant. Ett par minuter hackande, ett par minuter att plocka fram allt, fem minuter stekande och fem minuter puttrande i grytan
Man kan förstås välja att försöka efterlikna traditionella smaker på biffar och sås, men jag föredrar att göra det medvetet annorlunda – dels för att jag inte försöker kamouflera något (det har aldrig funkat de gånger jag faktiskt försökt), dels för att jag tycker det funkar bättre att anpassa kryddning och proportioner efter råvaran
Oftast slutar det med att jag får hjälpa med att hälla ingredienser i bunke och sedan därefter får ta hand om resten men det brukar vara glada miner och kladdiga fingrar
Tina fisken så pass att den går att skära i bitar. Mixa den slät med mixerstav eller i matberedare. Finhacka lök och persilja och blanda ner i den mixade fisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.