Basilikaringar
Milda.se
Milda.se

Basilikaringar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g Milda- mat och bakmargarin
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1 kruka färsk basilika
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • till pensling

Beskrivning

    Sätt på ugnen på 200 grader.

    Smält margarin i en kastrull och häll sedan över i en bunke.

    Värm vattnet så att det blir fingervarmt, häll i det smälta margarinet.

    Smula ned jästen i margarinblandingen och rör ut jästen med en sked till den har löst sig helt.

    Finhacka basilikan och häll den i degvätskan.

    Tillsätt 4 dl vetemjöl och börja knåda degen, ha därefter i salt och 5 dl vetemjöl till och knåda ihop degen ordentligt.

    Låt degen jäsa under bakduk i 30 min.

    Baka ut degen i 1 dl vetemjöl. Dela degen i 12-14 bitar och forma dem till runda bollar som du lägger på en ugnssäker plåt med ett ark bakplåtspapper. Tryck ned ett finger för att forma bröden till "ringar".

    Låt degen jäsa under bakduk ytterligare 30 min.

    Vispa upp ägget och pensla bröden lätt.

    Grädda bröden i mitten av ugnen i 15-20 min, eller tills de har fått en gyllenbrun yta. Låt dem därefter svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.