Traditionellt ska det väl ätas sillfrukost eller sillunch, och någon kanske t o m vågar sig på att ta fram grillen ur gömmorna, men jag tycker det passar bra att bjuda på en vårligt grön spenatsoppa med pocherade vaktelägg
Skär av toppen på ett ägg med en VASS, gärna tandad kniv. Äggen som du pocherat. Förslagsvis kan man göra salladen på färsk tonfisk och pocherade vaktelägg
Hel fisk kan koka i sitt eget spad tillsammans med lite grönsaker. Den kan också skäras i tjocka skivor eller filéer (t ex lax) och sjudas i buljong eller i spad smaksatt med t ex vitt vin
Börja med att koka potatisen. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis. Häll 2,5 dl vatten i en kastrull med buljong och koka upp. Fördela fisken i 4 djupa tallrikar, häll över såsen och toppa med färska örter
Pocherad rödtungsrullad fylld med havskräftaPortioner. Slå på vatten så att det täcker, låt fonden sjuda ett par timmar, späd med vatten om vätskan dunstar bort helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.