Hallonbavaroise. Häll i hälften av bavaroisen, lägg på en botten. Häll på resten av bavaroisen. Stjälp upp tårtan på ett fat så lagret med bavaroise hamnar överst
Den här gången blev det en tårta bestående av en mandelbotten, som först täcks med ett lager mandelbavaroise och ovanpå det ett lager hallon- & champagnepannacotta
Bavaroise. För er som undrar vad en bavaroise är kan jag beskriva det som en mousse, fast inte riktigt lika luftig, men med en konsistens som smälter i munnen
Bavaroise. För er som undrar vad en bavaroise är kan jag beskriva det som en mousse, fast inte riktigt lika luftig, men med en konsistens som smälter i munnen
Bavaroise. sans farine-botten, bavaroise,panna cotta, bavaroise • Ställ i frysen i minst 1 timme. Bryn honungen i en kastrull • Rör ihop ägguloroch 115 g grädde och häll blandningen i honungskastrullen
En bavarois eller bavaroise som man ibland också kan läsa är köksfranska för en bayersk kräm, en vanniljsås (crème anglaise) som förstärkts med hårt vispad äggvita, smaksättning (ofta citron eller apelsin), gelatin och en aning vispad grädde
En bavaroise är som en luftigare variant av panna cotta med ungefär samma ingredienser, med den skillnaden att bavaroisen är baserad på en äkta vaniljsås, en crème anglaise, som får extra konsistens av lite gelatin och vispad grädde som vänds ner på slutet
Bavaroise. Fyll upp med bavaroisen. Tårtbotten. Sätt ugnen på 225°. Skålla och skala mandlarna. Mixa dem fint i en mixer eller mal dem i en mandelkvarn
Men när jag testade en version där jag använd chokladganach i botten och med kaffebavaroise tyckte vi att den i och för sig goda chokladen var för hård och dessutom konkurrerade ut såväl kaffesmaken som körsbären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.