Ett recept hämtat ur "Veckans kokbok" - Fest med systrarna von Sydow. Goda som de är men blir lite extra festliga med en topping av citronglasyr och zest
Där av dröjsmålet med recepten urveckans receptbok, ville vänta till helgen med att laga Amirs mat. Ungdomarna ville ha pomme till sina revben, vi vuxna åt istället en sallad på avokado, vattenmelon, lök, gurka, tomat och blandsallad, toppad med fetaost och oliver
Till lunch i dag lagade jag en enkel räkpaj från ett recept ur boken 6 kilo på 6 veckor av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson. Tryck ut pajdegen med vetemjölet i en pajform och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen
För att lyckas med det tror jag att man ska låta barnen vara med och vara delaktiga i köket så de får se hur maten tillagas och vilka ingredienser som finns i maten de ska äta
En god och mjuk smörgås men med minimal arbetsinsats- superbra nu när vardagen drar igång igen. Jag tänkte att jag skulle lägga till en kategori här på bloggen som heter ”Veckans bröd”
Blanda ingredienserna till dressingen och blanda ihop med kålen och moroten. Majonäs ska det ju absolut vara i men har sedan sett lite olika varianter, en del tar gräddfil, en del tar creme fraiche och en del tar matlagningsyoghurt
Krydda med kryddblandningen, och strö över osten. Idag är det inte tillåtet - det är ju köttfri måndag - men andra dagar kan man ex vis bjuda lufttorkad skinka eller något annat kallskuret till
Tillsätt tomatpurén och oreganon och låt fräsa med en minut. Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng med broccoli och fänkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.