1 st liten gul lök eller 3 st schalottenlökar ca 25 g smör att steka i 200 g kantareller eller annan svamp 200 g färska champinjoner 1 msk kalvfond 3 dl vispgrädde ev
Smält smöret och håll temperaturen på ca 50 grader. Blanda äggulor och citronsaften i en kastrull. Vispa kraftigt tills blandningen tjocknat och har en temperatur på ca 50 grader
Häll i margarinet i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner vetemjölet. Vispa ner all mjölk på en gång, tänk på att margarin och mjölblandningen inte ska vara för varm när det görs, tillsätt därefter milda mat
Denna bechamelsåsen används t ex till. Denna bechamelsåsen blir också ett magrare (och dessutom godare) alternativ för att slippa använda grädde och fet ost
Nu var det ett tag sedan jag skrev något historiskt. ). Känner ni till béchamelsåsens historia. Som de flesta av er vet så är Béchamelsås en vit sås eller fransk vit sås, som i sin enklaste form består av redd (med mjöl och smör) mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.