Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Får jag presentera en fantastiskt god pastasås med lövbiff, champinjoner, crème fraiche och vitlök. Vi kallar den för Annie Lööf-biff, men om du hellre säger Stefan Löfven-biff så går det också bra
Gnid in den okryddade kycklingen med salt, nymald peppar och BBQ-sås. Pensla med BBQ-sås då och då. Att kycklingen ser bränd ut är att i Sweet Baby Ray’s BBQ Sauce är där mycket socker så den blir nästintill svart
Det här är bra mycket enklare än vad man kan tro, och framför allt är det bra mycket godare. Man bör kunna göra det i en ugn, men vi rekommenderar att kycklingen tillreds i en klassisk kolgrill
I sommar har den stora grillfavoriten varit Beercanchicken - kyckling på ölburk. Olof anser att Per Morbergs bok Morberg grillar är en helig skrift, och gör Beercanchicken till stor del utifrån Pers recept i ovan nämnda bok
MarinadlagKoka upp 1 liter vatten med salt och socker så att det löser sig. Tillsätt resterande 4 liter kallt vatten och lagerblad, svartpeppar och chiliflakes
Tänd grillen för indirekt grillning (försök hålla ca 150 grader). Blanda smöret. Gör små fickor mellan bröstfilé och skinn och stoppa in vitlökssmör där
Men jag vill uppmuntra till att även fortsätta grilla Beercanchicken. På den senaste grillträffen med Kronfågel fick vi höra att årets hetast grilltrend, årets grillsnackis, kommer bli Spatchcock chicken
Inspirerad av Gastronaut adventures tillredde jag sedan en beercanchicken. Jag fortsätter utmana mig själv med att gå lite utanför mitt bekvämlighetsområde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.