(Eller som jag gjorde då jag hade lite ont om spaghetti – spaghetti och makaroner…). 300 g vegofärs (jag använde anammas). 300 g vegofärs (jag använde anammas)
Mer klassiskt än så här kan det väl knappast bli och samtidigt vegetariskt. Gourmetkorven från Anamma är lakto-ovo-vegetarisk och har en angenäm smak av klassiska korvkryddor, lagerblad och kryddpeppar
Jag får ingen ersättning what so ever för att skriva det jag gör här om Anammas nya formbara färs som funnits på marknaden i någon vecka nu när det här inlägget skrivs
Enbarmliga plattfötter. Insjögangstrar och luskungar. Kan ni gissa vilken film vi såg i helgen. Helt rätt har ni om ni gissar på "Tintin, Enhörningens hemlighet," och för tillfället låter det mest som att en viss kapten Haddock har flyttat in i vårt kök när vi båda går runt i lägenheten och svär
4-6 portioner1 fläskytterfilé, ca 800 g efter putsningFärsk eller torkad salviaChili explosionSalt och svartpepparSmör1 kg fast potatis1 paket bacon3 gula lökarEn skvätt olivoljaSkölj potatisen noga, behåll gärna skalet på om det är färskpotatis eller som i det här fallet sorten Amandine med tunt skal
För några dagar sedan fick jag ett paket som innehöll en nyhet från Kelda. Kelda laga mat 4 % den är fri från konstgjorda tillsatser, låg fetthalt men behöll ändå en väldigt krämig & god smak, den kommer jag defenitivt att köpa igen
Att behålla benet ska ge en positiv inverkan på smak och saftighet av steken. Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Avokadon behåller sin fina gröna färg och får fin smak av lite pressad citron. olika sorters sallad, rädisor, morot och rödkål som jag använt här)1 gul paprika i bitar10 körsbärstomater i halvor1 gurka i bitar2 röda knipplökar i skivor2 avokado i bitar1 paket sugarsnaps eller sockerärtor10 kokta och kalla färskpotatisar i skivor (behåll gärna skalet på)6 hårdkokta och kalla ägg i klyftor2 paket halloumi, skivade - stekta i olivolja och sedan skurna i bitar2 burkar tonfisk i vatten eller olja, finfördelatEv dressing och/eller salt och peppar - efter egen smakTa fram och förbered alla ingredienser
Behåll skalet på för en krispigare och mer smakrik klyftpotatis. Klyftpotatis med örter och parmesan är en av mina favoriter när det kommer till tillbehör, speciellt om det vankas något grillat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.