LCHF – Helstekt majskyckling i ugn. Det här är bra mat att bjuda på om man är några stycken bara för att den sköter sig själv i ugnen, sen är det bara att skära upp och servera ihop med en rättikagratäng eller vad man nu tycker passar
Kött och potatis och SÅS – så ska de va. Välkommen åter säger jag till kött och potatis. Det är något som inte går ur tiden och lika mycket en kombination av den sorts mat jag inte kan vara utan
Stekt gös med god sås och ugnspotatis. Smaken fungerar både till kalla röror och i varma såser. Stek gösen i rikligt med smör med köttsidan ner i någon minut tills fisken har fått lite färg
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek gösen ett par minuter på varje sida, Salta och peppraServera gösen med ostcreme och bacon, citronklyfta och nykokt potatis samt ett glas gott vitt vin
Salta och peppra (med vitpeppar) gösen. Vi myser inne med denna enkla och goda rätt. Smörstekt gös. Mixa hasselnötter med rödbetor, olivolja och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.