1 Sesammarinerade
böngroddar150 g färska böngroddar (från mungbönor) 1,5 tsk salt 2 tsk sesamolja 2 tsk rostade sesamfrön
1 Chilipicklad
gurka1 fast stor gurka 2 salladslökar, fint skivade 1 tsk ättika 2 tsk socker 1 tsk salt 2 tsk koreanskt chilipulverBörja med att blanda marinaden och lägg sedan i köttet. Låt stå medan du gör de andra ingredienserna. Stek sedan köttet i stekpanna på hög värme. Koka riset enligt förpackningens anvisningar och förbered alla namul (marinerade grönsaker).
Sesammarinerad spenat
Koka upp minst 2 liter vatten. Lägg spenaten ett durkslag och häll det kokande vattnet över. Skölj sedan med kallt vatten och krama ur ordentligt. Blanda med övriga ingredienser. Sesammarinerade groddar
Lägg böngroddarna i en bunke. Koka upp 2 liter vatten och häll över böngroddarna. Häll genast av och skölj sedan groddarna med iskallt vatten. Låt rinna av väl i durkslag. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön. Chilipicklad gurka
Blada ättika, socker, salt och koreansk chilipulver. Skiva gurka i tunna skivor, gärna på en mandolin. Blanda med salladslök och den sötsyrliga blandningen. Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå, tex ett litet fat med en stenmortel på. Låt stå 20 minuter i kylen och häll av överflödig vätska innan servering. Stek äggen på endast en sida. Servering
Lägg riset i botten på 4 vida, djupa skålar. Lägg sedan alla namul, kimchi och kött var för sig på riset. Avsluta med att lägga ett stekt ägg ovanpå . Servera med gochujang - koreansk chilipaste, som var och en tillsätter efter smak. Rör runt och njut!
Blanda den stekta löken med resten av äpplet, gurka, syltlök, majonäs och persilja. Lägg den skivade grillade entrecoten ovanpå tartarsåsesn på brödet och krydda med lite färsk timjan och ev
Med detta recept kommer du att briljera vid grillen. För entrecôte. Pensla köttet rikligt med glacé och grilla köttet kort men hett så det får en nästan bränd yta
Strö på lite salt och servera. Skär entrecôteskivorna i ca 2 cm breda strimlor på längden. Trä upp dem på spett, pensla med marinad och grilla dem i 2-3 minuter. 600 g Scan entrecôte i skivor
Skiva morötter och gurkamed en potatisskalare till tunna långa skivor som du lägger i en skål. Kimchi är den viktigaste rätten inom det koreanska köket och den går att göra på otaliga vis även om den är vanligast med mjölksyrad kinakål
Öppen lasagne med köttfärssås och ostsås. Vitlöksspäckad lammstek med dragonsås och potatisgratäng. Fläskfilépanna med bacon, kantareller och svart trumpetsvamp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.