Biff la Lindström (inspiration från Linas matkasse)
500 g
nötfärs
1
rödlök (finhackad)
1 dl
inlagda rödbetor (finhackade)
1 burk
kapris
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
smör
Blanda nötfärs och salt.Häll sedan i resten av ingredienserna och blanda.Forma smeten till biffar och stek dem i smör tills de är färdiga.Servera kokt potatis och brunsås till eller varför inte en Balsamicosky.Balsamicosky
3 1/2 dl
vatten
1 dl
balsamvinäger
1 msk
socker
1 tärning
köttbuljong
Maizena Koka upp och låt sjuda ca 10 min Red av såsen med 21/2 tsk maizena utblandat med 21/2tsk kallt vatten.Ha det gott
Forma till sex rejäla och goda biffar. Tjoffa ihop hela konkarongen och arbeta ihop färsen ordentligt. Jag lade dem en stund i ugnen också för att vara säker på att de blev genomvarma
Rör i rödbetor, gurka, färs, potatismjöl, salt och peppar, och blanda till en smet. Låt ströbrödet svälla i en skål med vatten i 5 minuter. Forma 4 biffar och stek i smör ca 4 minuter per sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.