1 Antal
portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g utskuren biff Ansjovissmör: 5 ansjovisfiléer 75 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 1 tsk dijonsenap 1 msk kapris Varm bönsallad: 1 burk vita bönor à 400 g 1 purjolök 4 tomater ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Svenskt SmörGör så här Hacka ansjovisen fint. Rör smöret fluffigt. Blanda i ansjovis, senap och kapris. Skölj bönorna i kallt vatten. Skär purjolök och tomater i bitar. Stek köttet 2–3 min på varje sida i smör i en stekpanna. Fräs bönor, purjolök och tomater hastigt i smör. Salta och peppra. Servera köttet med ansjovissmöret och bönsalladen.
Forma till biffaroch stek på medelvärme i rapsolja. Nu när jag lagat en del ”biffar”, bollar och falaflar har jag lite inspiration att ta från alla olika recept
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Smaka av med salt och peppar. Rör i färskost, grädde, vatten och soja. Servera med ris och sallad. Blanda en sås av matyoghurt, hackad gurka och sweet chilisås och servera till
Biffar. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.