Strimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Smaka av med salt och strö över persilja. Fräs lök och morötter sakta i en stekpanna med smör, ca 10 minuter. 600 g biff
Smaka av med salt och strö över persilja. 600 g biff. 1600 g biff utskuren smör till stekning flingsalt nymald peppar 4 st schalottenlökar 2 st morötter 2 dl crème fraîche 1 msk kalvfond 1. 5 dl cornichoner små gurkor hackad persiljaStrimla köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Fräs lök och morötter sakta i en stekpanna med smör, ca 10 minuter
800 g biff, hängmörad, i 4 skivor smör, till stekning salt svartpeppar, nymalen. 1Grönpepparsås4 schalottenlökar 50 g smör 0,5 dl grönpeppar i lag 0,5 dl cognac 3 dl hemgjord kalvfond (eller utspädd fond från flaska) 3 dl vispgrädde salt peppar, nymalen
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Perfekt fredagsmat, med andra ord. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.