Koka pastan enligt anvisning på paketet. Dela tomaterna i halvor.
Häll matfett i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller ett par steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner.
Stek biffarna på medelstark värme ca 3 minuter på varje sida (ca 1½ cm tjocka). Krydda med salt och peppar.
Rör ner tomaterna, pesto och färska basilika blad i den nykokta pastan. Lägg upp pastan och biffarna på tallrikar, servera direkt.
Tillsätt gärna andra grönsaker om du vill, och kanske vill du byta ut biffen mot kyckling. Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås
Använd strimlad oxfilé, lövbit eller lövbiff. Perfekt fredagsmat, med andra ord. Man kan aldrig misslyckas med ingredienser som soltorkade tomater, vitlök och grädde
Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. 400 g lövbiff. Bryn köttet i olja i en stekpanna, tillsätt lök, svamp, bryn ytterligare någon min
Stek biffarna på medelvärme. Än så länge försöker jag med mobilbilder, inte lika bra kvalitet. Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar
Jag tycker många grönsaksbiff-recept som jag stött på i själva verket har visat sig vara en pannkakssmet med grönsaker i (nog för att det är gott men jag vill ha riktiga vegebiffar)
Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.