BiffRydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberglagar husmanskost. Detta är ju en riktigt god klassiker. Blev glad att han hade med den i sin bok så jag fick en anledning att göra det till middag
Vispa smetanan/grädden fast och blanda med dijonsenap, socker samt pepparrot. Servera köttet genast med den steka potatisen, löken, senapskrämen samt äggula
BiffRydberg är egentligen inget konstigare än grovt tärnad stekt oxfilé, råstekt potatis, stekt lök, äggula och oftast någon sorts senapsgrädde eller -kräm
Låt rinna av ordentligt i ett durkslag och klappa tärningarna torra i en ren kökshandduk. Skala och hacka löken och fräs den i lite smör så att den får lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.