Rydbergpåfläskfilé med pepparrotscremefläskfiléfast potatischarlottenlökcreme fraichepepparrotsalt & pepparBlanda creme fraiche och ordentligt med pepparrot, smaka av med salt och peppar och ställ kallt
Den gamla klassikern som fått ny kostym är nämligen BiffRydberg som ju vanligtvis brukar kockas till på oxfilé (här hittar ni ett recept på det), men som vi fick för oss att göra på filé av vildsvinskött
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
När potatisen blivit mjuk i ugnen tar man ut den och lägger påfläskfilén. Häll på grädden. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten
BiffRydberg är en svensk klassiker. Egentligen ska potatisen och köttet tärnas upp i lika stora bitar (enligt receptet) men jag gillar när man får tugga köttet så jag tärnade upp det i större bitar
En skomakarlåda är en skiva stekt biff som serveras med potatismos och sås, normalt sett serveras tillbehör i form av tärnad bacon och bitar av purjolök som läggs påbiffen
Billig lövbiffpå Ica, bra mycket bra. Biff stroganoff á la Lottzy. Har för övrigt verkligen snurrat in mig på basmatiris och använder i princip inget annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.