Strimla lövbiffen och fräs den tillsammans med löken och vitlöken tills det fått lite färg. Tillsätt grädden och låt allt sjuda en stund innan du reder av med maizenan
Vi bor nära skogen, men den är full med löparspår så var osäkra på om det skulle finnas. Men bara ett par meter från spåret hittade vi trattkantareller, många var dock sönderklivna, men det räckte till ett par toasts iaf
Plockat ved, städat altanen och tagit en så skön men jobbig springrunda med F. ) Middagen idag blev en så god biffstroganoff, bäst jag skriver ner hur jag gjorde innan jag glömmer bort det
Ta trattkantarellerna och släng i en riktigt het stekpanna med en klick smör och salta efter behag. Jag fick ta ut kantarellerna ur ugnen och ha dem i en kastrull på spisen med en termometer i för att försöka hålla värmen något sånär
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.