Han vill ha den stekt i skivor, jag strimlar köttet till en Sauté de Boeuf à la Parisienne. Jag tror aldrig jag har följt ett recept rakt av, men i det här fallet var det ovanligt lätt
Men "Crème dela Crème" serverades ju inte av Mr Poe, utan självklart av "Aristocats" Edgar. Funderade här om dagen (med anledning av nyligen utläst "spökroman" av Susan Hill) på genom tiderna kända författare som briljant satt skräck i sina läsare
Vi använder en hel del grönsaker i vår matlagning och jag vill inte ens tänka på hur mycket god fond vi gått miste om vid det här laget iom att vi inte haft den blekaste aning om hur en fond görs
Hade inför sommaren stora planer på cocktailäventyr i dokumentationens tecken, men på något märkligt sätt så rann det av mig i takt med att jag varken blev brun eller fräknig
Den påminner om spansk tortilla (bondomelett). Helt rätt - liknande rätter förekommer ju över allt. Frittata di maccheroni är en välkänd pastagratäng där man återvinner spaghetti, och också kan innehålla tomater
Här har jag fräst svamp och lök i färdigköpt aromsmör Café de Paris som sen tillsammans med körsbärstomater blandas med kokt tagliatelle, grädde och så riven västerbottenost på toppen innan det gratineras
Katinka Hammarskiöld. Kryddsmnör Café de Paris är en klassiker, och ursprungsreceptet är hemligt. Detserverades på en restaurang i Génève som hade som affärsidé att servera en rätt – entrecôte stekt till perfektion med just Café de Paris-smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.