Jimmy är ju välbekant för många svenskar sedan flera år genom sin blogg Livin’-La-Vida-Low-Carb och även Low-Carb Cruise i Karibien, som jag var med på i våras
En hel del resande har det blivit i år, jag har bland annat varit på LCHF-kryssning, hälsoresa till Kreta, Low-Carb Cruise och så sist men inte minst, LCHF-Campingen i Säffle
Eftersom fredagskakan gick om intet här på bloggen bjuder jag på ett kakrecept i dag istället. Det är Katarina med härliga bloggen Hovkonditorn som har skapat de här urgoda kakorna som smakar meeeeer
Jag har, genom Sveriges Mästerkock, lärt mig att YouTube är det som gäller. Flera av de yngre kockarna berättade att de lärt sig laga mat genom att titta på klipp där
Jag tar oftast svarta solrosfrön (birkas). Blanda vatten, surdeg, jäst och socker i en degskål. Blanda därefter i 850 g av vetemjölet och kör ett par minuter med degkrok
Gårdagskvällen blev en väldigt lyckad grillkväll hemma hos Carina (Ankis syrra) och Affe. Vi samlades på eftermiddagen för att kocka tillsammans, röra såser, fylla tomater och grilla lamm
Mer om dagen på Birka kommer i ett senare inlägg. Familjedag på Birka Nationaldagen 2015. Idag har vi firat nationaldagen 2015 och haft en underbar familjedag på Vikingastaden Birka
Amanda Lopez Birka folkhögskolas kökDetta bröd är godast när det nybakat. Detta bröd serveras varje dag nybakat till lunch på Birka folkhögskola och är mycket populärt1 l ljummet vatten1 dl rapsolja1 dl honung2 dl pumpakärnor2 dl solroskärnor2 dl linfrö14 dl vetemjöl8 dl rågsikt2 pkt torrjäst (som blandas med mjölet)1 msk salt1
Efter attack fasen kommer cruise fasen som man kör tills man nått sitt mål. Blir lite kort om mat som kommit att älska nu när jag kör dukan dieten tillsammans med maken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.