Egentligen tycker jag bäst om biscottimed mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit chokladoch det blev jättegott
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganacheoch hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Egentligen tycker jag bäst om biscottimed mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit chokladoch det blev jättegott
Lingonens sura och lite bittra smak passar perfekt i kombination med den söta vita chokladen. Skorporna blir väldigt vackra med de röda lingonen i också
Tanken med dessa var bra och de blev goda men smakade inte värst mycket blåbär så ni vet om ni vill testa dessa men små grabbarna här tyckte de var toppen i vilket fall som helst
Låt svalna och gnid av skalet från hasselnötterna. ½ dl hasselnötter. Biscotti är för mig den ultimata ”till kaffet kakan” (eller skorpa är det ju men ni förstår vad jag menar)
Har länge gått och funderat på biscotti, borde vara nåt som faller mig i smaken. Och det gjorde det. För ett tag sedan tog jag mod till mig och testade
Med det lite oväntade snöovädret idag så bestämde jag mig för att tillbringa dagen i köket och baka och laga mat, och att också testa att göra biscottis – på jobbet har vi flera olika sorter till fikat, men jag hittade ett recept med cognac ochchoklad som såg väldigt gott ut
Dekorera med ett chokladrör (här har jag beskrivit hur man gör) och en halv passionsfrukt eller flaga chokladenmed hjälp av en potatisskalare och strö ut raspet över tårtan
Skär kakan i mindre bitar medan den är varm. Slå i margarinet eller smöret och uppvispade ägg. Tryck ner de hackade nötterna (och den hackade vita chokladen) och grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min. 200 g hackade hasselnötter eller 100 g hasselnötteroch 100 g vit choklad
Toppa med en sked mandarinkompott och avsluta med att strö över chokladochhasselnötter. I år kände jag för att ”piffa upp” den klassiska desserten en aning och kokade en kompott av mandarinsaft- och klyftor som jag toppade desserten med
Det är ett enkelt och supergott recept på klassiska Gaffelkakor medchokladochhasselnötter. Hasselnötterna går självklart bra att utesluta om man är allergisk
Jag älskar ju småkakor och jag älskar choklad så om man får in choklad i en småkaka så tycker jag att det är hur gott som helst =) Här har jag även slängt in lite hasselnötter som ger en trevlig smakbrytning och den knapriga hasselnöten är väldigt god tillsammans med den spröda kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.