Egentligen tycker jag bäst om biscottimed mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Nougaten består av en marängsmet med sockerlag och där man blandar ner diverse nötter. Det är lite olika moment att pyssla medoch det tar lite tid men jag är SÅ nöjd
Egentligen tycker jag bäst om biscottimed mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron och vit choklad och det blev jättegott
Det blir en bra balans med de syrliga hallonen och den söta nougaten. Det blev bra men måste säga att varianten med äpple- och kanelyoghurt var ännu bättre
Här måste man medge att den är i det lösaste laget och äts bäst med sked. Men det funkar det med. 200 gr mjölkchoklad. Rör ner käckes så de smälter i grädden, sen ner med chokladen och häll upp i en bakplåtsklädd form 20x20 cm. 200 gr mjölkchoklad
Doppa en slickepott i olja och lägg med hjälp av den över nougaten i formen. Bästa dagen på hela året är här och jag hoppas ni får en strålande jul med mycket god mat och godis
En No Bake Paj med en botten av Hasselnötter och choklad Cookies som mixats i en matberedare, fylld med karamelliserade äppelskivor ochmjölkchoklad ganache( Marabou Helnöt)
En hembakt biscotti till förmiddagsespresson, bättre än så blir det inte. Det har varit flera resor till goda vänner på sistondes och istället för den obligatoriska skumpaflaskan så känns det roligare med något orginellare och där lite eget engagemang har lagts till
Toppa med kanelen och minimarshmallows. Bryt ner mjölkchokladenoch ställ kastrullen på plattan. Blanda ner mjölken, kakaon, sockret, honungen, kardemumman och vaniljsockret i en kastrull och koka upp under omrörning
BISCOTTIMED INGEFÄRA OCH KANEL. Blanda samman de torra ingredienserna med kryddorna och rör ner dem. Dessa var riktigt goda när dom kom ur ugnen och var lite ljummen fortfarande
De är gjorda av nötsorter som är väldigt spröda så du ska helst inte byta ut dem mot allt för torra sorter, annars kan du nog smaksätta dem hur du vill men här kommer mina som är smaksatta med Ingefära/Carob och Vanilj/Citron
Blanda de torra ingredienserna, rör ner ägg och yoghurt. Ta ut och skär i snittar 1–2 cm breda. Lägg med ena snittsidan uppåt och låt dem torka cirka 30 minuter i ugnen på 100 grader
Eftersom saffran är så dyrt i år blir det inga saffranskorpor för min del utan istället gjorde jag dessa biscottimed de syltade apelsin- och citronskalen jag gjorde förra veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.