Biskvi med lagerbladskräm och syrliga bär
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • florsocker
  • 1 mandelmjöl
  • 1 äggvitor
  • 1 socker
  • 1 mjölk
  • 1 färska eller frysta lagerblad
  • 1 äggula
  • 1 majsstärkelse
  • 1 vispgrädde
  • 1 tinade vinbär och krusbär
  • 1 mynta1. Sikta florsocker och mandelmjöl i en bunke. Vispa äggvita till dubbel mängd, tillsätt strösocker och vispa styv. Blanda försiktigt med mandelmjöl och florsocker.2. Spritsa ut på bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur i 15 min. Baka på varm plåt i uppvärmd ugn i 180 grader till biskvibottnarna är fasta och släpper från pappret, ca 5-8 minuter.3. Sjud mjölken med lagerblad, låt dra och svalna. Lyft lagerbladen. Vispa ihop äggula, socker och majsstärkelse till en slät kräm, tillsätt mjölken. Sjud försiktigt upp under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna, rör ner den vispade grädden.4. Spritsa lagerbladskräm på biskvibottnarna och toppa med bär, florsocker och mynta.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.