1 mynta1.
Sikta florsocker och mandelmjöl i en bunke. Vispa äggvita till dubbel mängd, tillsätt strösocker och vispa styv. Blanda försiktigt med mandelmjöl och florsocker.2. Spritsa ut på bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur i 15 min. Baka på varm plåt i uppvärmd ugn i 180 grader till biskvibottnarna är fasta och släpper från pappret, ca 5-8 minuter.3. Sjud mjölken med lagerblad, låt dra och svalna. Lyft lagerbladen. Vispa ihop äggula, socker och majsstärkelse till en slät kräm, tillsätt mjölken. Sjud försiktigt upp under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna, rör ner den vispade grädden.4. Spritsa lagerbladskräm på biskvibottnarna och toppa med bär, florsocker och mynta.
Gör gärna någon extra som du kan laborera medoch testa baktiden. bär, t ex färska hallon ochblåbär. Har nog bara gjort det en gång tidigare och då blev jag inte så imponerad, blev mer som en vanlig muffins gjord på kladdkakesmet
Toppa med valfria färska bär Gluten- och sockerfri chokladtårta med färska bär. Vet man att någon av gästerna på ett kalas är glutenintolerant så är det ju roligt att kunna bjuda på en tårta som alla gäster kan äta och på så vis slippa baka två tårtor, eller be personen som inte kan äta gluten att ta med eget fikabröd
Det blev även ett gäng medbiskvier av de slattarna med smörkräm jag hade liggandes. Städade ur frysen härom veckan och hittade massor av olika små påsar med smörkrämer och tårtfyllningar som jag inte hade lust att spara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.