Smöra och bröa en form med löstagbara kanter, häll i smeten. Smällt smöret. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet, bakpulvret och vaniljsockret i smeten
Servera björnbärskakanmed lättvispad grädde, extra björnbär och gärna en kvist citronmeliss. För någon vecka sedan var vi bjudna till Torekov på den vackra Bjärehalvön, och kvällspromenaderna längs med stranden när vi försökte forcera de taggiga björnbärssnåren och i gengäld blev rikligt belönade med nästan kolsvarta, söta och aromatiska björnbär, hör till den här sommarens gyllene minnen
Servera gärna med vaniljsås. Nu har jag allt lyckats komma igång i köket lite igen. Härligt. Först ut blev denna goda kaka som det egentligen skulle vara blåbär i men jag tog björnbärsmarmelad och det blev kanongott
Byt bären hej vilt mot vad som helst och servera med vaniljglass eller ät som den är. Skär i rutor och ät som de är eller servera med glass eller vaniljsås
Blanda i ett ägg i taget och rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten, som blir ganska fast, i en smord och bröad bakform gärna med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter) eller i 8 portionsformar. Garnera eventuellt med extra björnbär och pudra över lite fl
Låt den gärna ligga ett par timmar i kylen innan servering, då blir gräddfyllningen lite fastare. Förra året när jag bloggade om min mjuka pepparkaka kunde den uppmärksamme (faktiskt till och med den som ser riktigt dåligt) konstatera att det låg något mer på det där kakfatet än bara mjuk pepparkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.