Kanske för att det är den jag har växt upp med, som har flitigt använts på nygjorda varma scones. Men inget går upp mot dofterna en sovmorgon med att koka kaffe, rosta ett bröd, breda på smör och skivad ost och ett lager med en sötsyrlig marmelad med smak av apelsin, morot och en touch av vanilj
Gjorde bland annat en väldigt god marmelad med choklad och rom i. Med lite ost till är detta helt klockrent och gissa om detta blir min nya favorit när man är sugen på något fram på kvällen
I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj och mörkrom. Nu kan jag även konstatera att det är jättegott medrom i marmelad
Blanda de olika senapssorterna med skalet från apelsin, honung och rom. 13 msk mörkrom. 1250 g dijonsenap 250 g skånsk senap 4 msk honung 1 ekologisk apelsin, finrivet skal 3 msk mörkromFinriv skalet på apelsinen
Garnera med äpple och kanelstång. Tillsätt rom och häll upp i glas. 1rom, mörk. 1, skivat äppleÄppel- och romdrink Blanda äppeljuice, limejuice, socker och ingefära
15 cl rom. 5 st citron pressad saft 5 cl rommörk 2-3 burkarSkölj och ansa bären. 1Ta grytan från värmen, fiska upp kanelstången och tillsätt den mörkaromen
De här macaronerna brukar alltid få favoritomnämnande när jag bjuder på ett fat med olika sorter. Fyllningen är krämig och mjuk, vilket får macaronera att hålla sig goda några dagar längre än tex macaroner med chokladganachefyllning (de blir lite hårda […]
Äppelkaka300 g äpple, tärnat och eko (gärna rött, fast och syrligt) 1 citron, zest 20 g citronsaft, färskpressad och eko 30 g rom, mörk 130 g smör, normalsaltat och eko 50 g strösocker (eko) 110-120 g ägg [2 st] 100 g florsocker (eko) 60 g vetemjöl (ekologiskt) 40 g rågmjöl, grovt och (eko) 1 g salt. 1Smörkräm50 g vatten 150 g strösocker (eko) 120 g ägg [2-2,5 st] 200 g smör, mjukt, normalsaltat (eko). 1Sockerlag smaksatt med ceylon kanel100 g vatten 100 g strösocker (eko) 1 kanelstång, ceylon och eko
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.