Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång ugnsfast form med smör. Vispa ihop ägg, ost och grädde. Fördela laxen, skuren i små bitar, och grönsaksblandningen i formen
Fick björnkött som tack för att jag lagade mat åt JAQTs aktivitetsdag dör jaktintresserade tjejer. Detta blir perfekt att ha som köttbullar på årets julbord
Ta fram laxen i tid så den är tinad. Kapa till så du har en foliebit som är ca 30x30cm, placera laxen mitt på och fylla på med de andra ingredienserna, toppa med en klick smör och salt/peppar
04 Jul. 15. 13. Björn och Elins Bröllop. 1kommentarer. Igår var vi på Bröllopsfest hemma hos våra vänner Elin och Björn som nu blivit Herr och Fru Mohlin
Såg programmet ”Världens bästa burgare” med Jureskog och tänkte att det där måsta jag göra. Det var avsnittet när han är i New York och gör en hamburgare med tryffelmajonäs
DNs lördagsbilaga. Att krögaren Björn Frantzén är ett matgeni betvivlar vi inte ett ögonblick. När hans recept publicerades i lördagens DN tittade vi såklart till lite extra
Idag fick vi besök av våra vänner och deras två barn – äntligen blev det av. Eftersom jag vet att I har en PT nu och försöker tänka på vad hon äter, bjöds det på nyttigt fika Jag slängde ihop en urgod mandel/bärtårta ala Björn Ferry
Skär köttet i bitar ca 2 ca stora. Bryn i smöret i stekpanna och lägg över i grytan. Stör över mjöl och häll över skyn från pannan (vispa ur med lite vatten)
Hittade två franska kycklingar i min matbutik och slog till direkt. Även om jag normalt sett eftersträvar lokalproducerat är just svensk kyckling oftast extremt trist
Zzzzzz. Jag känner mig som en björn som gått i ide och vill sova i sisådär 6-7 månader. Nej jag skojar inte, jag känner mig verkligen trött på vintermörkret och kylan
Hittade ett mycket gott recept på hemsidan för Vindelnrökt sidfläsk. Passar kanske bäst på sommaren och tillagad över öppen eld men nu är det 1 meter snö ute och man behöver påminnas om sommaren
En vegetarisk ramen. Här är ett enkelt recept på vegetarisk ramen. Det finns flera olika sorters ramen och det här ligger nog närmast en shoyuramen eller kanske en misoramen, jag har använt både sojasås och miso till buljongen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.