Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund eller avlång form.
Smält smöret och ställ åt sidan.
Vispa strösocker och ägg luftigt. Tillsätt det smälta smöret, filmjölken och resten av ingredienserna – utom blåbären. Rör ihop smeten och tillsätt hälften av blåbären, rör ner dem försiktigt.
Fyll formen med smet och toppa med resten av blåbären.
Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna lite innan du lossar den från formen.
Blåbärskaka (ca 25 bitar) Du behöver. Jag vet inte hur ofta jag säger att det är så himla praktiskt att baka i långpanna, men det tåls att sägas igen, för det ÄR praktiskt
Nu ska ni få ett riktigt superbra recept på en blåbärskaka som blir kladdig och god med mandelmassa i smeten, en kladdkaka med blåbär som är väldigt lätt att baka
Har ju helt glömt dela med mej av den här goda blåbärskakan som jag svängde ihop härom veckan. Kan ju passa såhär när frysen är full med blåbär (om man har tur)
Hittade detta recept hos Jennie som har matbloggen Vanilla Sky. Bjöd mina arbetskamrater på dessa i tisdags när jag fyllde år och det verkade som om alla tyckte att dom var riktigt goda
Jag googlade på blåbärskaka och hittade det här receptet hos Hemmets Journal. 2 ägg1,5 dl strösocker1,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver100 gram hyvlat smör3 dl blåbär, gärna frusnaPärlsocker efter behagSätt ugnen på 175 C
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.