Blåbärspajmedvitchoklad. Blåbärspajmed familjen i kvällssolen… Härliga sommarkvällar. Jag slängde ner mina i en paj och jag toppade medvitchokladoch en härligt, knaprig smuldeg med havre
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vitchoklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vitchokladoch saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Hacka chokladenoch blanda ihop det med pajsmulorna. Servera med vaniljglass. Hacka samman alla ingredienser till smulpajen i en matberedare och lägg hälften av smulorna i en pajform
Nu lade jag dessutom till lite vitchoklad i botten. Pajskal150 g smör2 dl vetemjöl1 dl havregryn1 dl strösocker1 tsk bakpulver1 krm salt50-75 g riven vitchokladFyllning500 g blåbär (jag använder oftast frysta)1/2-1 dl strösocker2 msk potatismjöl*Smält smöret och blanda i de torra ingredienserna (även chokladen). *Häll i en form och jämna till med en slickepott*Förgrädda 200 grader i ca 10 min*Blanda ihop fyllningen*Ta ut pajen och bred på fyllningen*Grädda ytterligare ca 15 min*Servera med glass 150 g smör. 50-75 g riven vitchoklad
Bryt chokladen i bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull eller i en skål i mikron. Rabarber är något som jag verkligen förknippar med sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.