Det spelar dock mindre roll, pancakes är ju alltid pancakes och därmed goda ändå. Jag skröt ju häromdagen om amerikanska pancakes som man kan göra av kärnmjölk från det hemgjorda smöret
vispa den syrade grädden hårt med elvisp eller i matberedare. Först händer inget, sen händer inget, sen plötsligt bildas små gula kulor och kärnmjölken separeras
Vispa ihop lättfilen med bikarbonat, socker, ägg och olja i en annan bunke. När det börjar fräsa, rör snabbt ner de flytande ingredienserna i de torra, och blanda med så få tag som möjligt tills det precis blandats
En av de roligaste bitarna med att baka är faktiskt att få dekorera bakverken. Många kanske tänker att Tupperware bara skulle ha plastlådor, men då kan jag meddela att de har jättefina bakartiklar
Formade en liten klump av det och tvättade den sedan under kallt vatten en stund medan jag knådade klumpen för att bli kvitt så mycket kärnmjölk som möjligt
Massera smöret med träslev så att all kärnmjölk ältas bort. Man kan stansa ut mått, göra en stor kaka som man sedan bryter eller som jag tycker är enklast att jobba med, tunna, runda kakor som inte behöver vara så perfekta eftersom man ändå bryter dem i bitar
I Danmark äter man dem med socker och florsocker till glögg. De lärde tviste vist fortfarande om huruvida man ska ha kærnemælk (kärnmjölk) eller vanlig mjölk i æbleskiver och om man ska ha bikarbonat eller jäst
Livsmedel. Rör ner kärnmjölk, citronsaft och citronskal. Dessa goda citron- och kokosmuffins är baserade på ekologiska ingredienser, med kokosmjöl, kokossocker och kokosolja istället för vanligt socker, vetemjöl och smör
Vore najs att prova lite olika smaker på smöret, idag vart det bara klassiskt med salt i. Dag två tar du och häller av kärnmjölken ("vattnet") från grädden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.