Eftersom vår mellokväll med familjen Larsson gick om intet då äldste sonen spelade handboll i Vinslöv och de gick vidare och vidare i turnering så fick jag locka med lite fika på söndagen istället
Servera med vaniljsås. Före pajen blev det grillat med en massa gott. Grillad hjortfilé och grisfile med vitlökssmör och bea, ugnsrostad nypotatis, mozzarella- och tomatsallad, Zucchinisallad, grillad halloumi och en fetaostkräm
Den här goda glutenfria blåbärssmulpajen kan göras både med skogsplockade och odlade blåbär. Det finns av flera olika märken och kan köpas antingen på nätet eller i välsorterade hälsokostbutiker eller livsmedelsbutiker
Den är dock lite ovanlig då jag valt att toppa blåbären med ett karamelltäcke. Smuldegen har jag smaksatt med lite kanel som passar ihop med både blåbär och karamell
Först ut kommer receptet på en vanlig enkel blåbärspaj med smuldeg som Tilde och Ludwig bakade idag. Jag har detta receptet här på bloggen innan HÄR >> men i den varianten gjorde vi smulpajen genom att smälta smöret till smuldegen innan vi blandade det med de övriga ingredienserna
Ny för i år blev en polkagrisbräck med vit choklad och kokosflingor. Blanda i kokosflingorna och häll över i en form som du först bottnat med bakplåtspapper
Servera med hemgjord vaniljglass eller kokosglass så blir det extra gott. Dela i mindre bitar och lägg ner i en mixer tillsammans med kakao-, carob- och vaniljpulver
Jag gjorde chokladtryffel med både kakao och kokosflingor, receptet är väldigt enkel. Då är julen snart här och det är dags att planera och förberedda sig med julpynt, bakning och matlagning
Gör en grop i varje bulle med mjölad tumme och lägg i en liten kokossmet. Rör samman smör, kokosflingor och socker till fyllningen och placera ut papper eller aluminiumformarna på två plåtar
Mixa i en matberedare monterad med kniven vetemjöl, socker och salt så att allting blandas. Mixa med impulser så att allting går ihop och blir en smuldeg
I somras när vi gjorde ett litet stopp i Västergötland och huserade på Sjöbacken Gård B & B kunde jag inte motstå ett örtsalt med smak av apelsin och ingefära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.